Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-03@11:17:43 GMT

چگونه باید یائسگی زودرس را کنترل کرد؟

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۲۸۶۳۴

چگونه باید یائسگی زودرس را کنترل کرد؟

یائسگی زودرس که به آن نارسایی تخمدان زودرس نیز گفته می شود، اختلالی است که طی آن تخمک گذاری تخمدان‌ ها و دوره‌ های قاعدگی پیش از سن چهل سالگی به پایان می‌ رسد. این عارضه می تواند تبعات جانبی جسمی و روحی زیادی در بر داشته باشد.

به گزارش برنا؛ یائسگی بخشی از دوران طبیعی زندگی زنان محسوب می شود که در این دوره، زنان قابلیت باروری خود را از دست می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  معمولا یائسگی طبیعی در حدود سن پنجاه سالگی رخ می دهد و در این حالت دوران قاعدگی حداقل به مدت ۱۲ ماه پیاپی ظهور نمی کند.

یائسگی زودرس اما شرایطی است که پیش از سن طبیعی شروع یائسگی، زنان قدرت باروری خود را از دست داده و این موضوع سبب ایجاد مشکلاتی مانند ناباروری و افزایش خطر پوکی استخوان می شود و می تواند افسردگی و افزایش استرس را در اینگونه زنان ایجاد کند.

ازنظر علمی بین نارسایی زودرس تخمدان و یائسگی زودرس اختلاف وجود دارد و این دو عارضه یکی نیستند. در نارسایی زودرس تخمدان، تخمدان‌ ها پیش از ۴۰ سالگی دیگر تخمک گذاری نمی کنند. زنانی که دچار نارسایی زودرس تخمدان می شوند ممکن است دوره قاعدگی داشته باشند اما معمولا قدرت باروری خود را از دست می دهند.به گزارش سیناپرس،علاوه بر آن می توان گفت نارسایی زودرس تخمدان معمولا با نارسایی اولیه‌ تخمدان همراه بوده که این عارضه معمولا با علائم یائسگی زودرس همراه می‌شود.

دلایلی که می توانند باعث یائسگی زودرس شود عمدتا در گروه اصلی عوامل خارجی و درونی طبقه بندی می شوند که شامل؛ نقائص ژنتیکی، بیماری های خودایمنی، شیمی درمانی یا رادیوتراپی، برداشت و عمل جراحی رحم، بیماری سل دستگاه تناسلی، مصرف سیگار، مصرف مواد مخدر، بیماری‌های مزمن، تومورهایی در هیپوفیز و هیپوتالاموس، مشکلات آنزیمی، درمان طولانی با هورمون آزاد کننده گنادوتروپین ‌ها، اختلالات روانی و سایر بیماری ‌های نادر و ناشناخته می شوند.

علائم یائسگی زودرس

 از جمله مهمترین علائم یائسگی زودرس می توان به بروز اختلالات خلق و خوی، خشکی واژن، تغییرات در هوش، گر گرفتگی،‌ نا منظمی قاعدگی، درد واژن هنگام رابطه جنسی، کاهش میل جنسی، اضافه‌ وزن، تعریق در خواب و اختلالات خواب اشاره کرد.به گزارش سیناپرس، این علائم لزوما در همه افراد دیده نشده و ممکن است برخی از زنانی که دچار یائسگی زودرس می شوند، یک یا چند علامت از این علائم را مشاهده کرده و برخی افراد نیز تمامی نشانه ها را از خود بروز می دهند.

چندی پیش در جریان نشست علمی ویژه وزارت بهداشت ایتالیا اعلام شد که داشتن رژیم غذائی مناسب که در آن میزان کمی چربی و پروتین، ویتامین و مواد معدنی زیاد وجود داشته باشد، می تواند تا حد زیادی شرایط سلامت عمومی زنان را در دوران یائسگی افزایش داده و از بروز بیماری های مختلف و به ویژه بیماری های استخوانی، جلوگیری کند.

تحقیقات نشان می دهند که استروژن ‌درمانی با اینکه برای کنترل علائم خشکی واژن و گر گرفتگی ناشی از یائسگی بسیار موثر است اما خطراتی مانند حمله قلبی، سکته مغزی و سرطان پستان را به همراه خواهد داشت که سلامتی فرد را به خطرات جدی می کشاند.

تحقیقات جدید محققان دانشگاه شیکاگو نشان می ‌دهند ممکن است بتوان از سلول‌های بنیادی مغز استخوان زنان جوانی که با نارسایی تخمدان در خطر یائسگی زودرس قرار دارند، برای بازیابی دوباره تخمدان‌ استفاده کرد.

پیشگیری و درمان یائسگی زودرس

آزمایش های تشخیصی می ‌توانند سطح بالای هورمون محرک فولیکول و سطح استرادیول پایین را نشان داده و معمولا پزشکان با بررسی این عوامل قادر هستند یائسگی زودرس را شناسایی کنند. متاسفانه در حال حاضر هیچ درمانی قطعی برای توقف، جلوگیری یا تاخیر یائسگی زودرس وجود ندارد.

هورمون درمانی و سایر درمان‌ های دارویی مانند قرص های ضد بارداری تنها می ‌توانند علائم یائسگی زودرس را کاهش داده و  داروهای ضد افسردگی مانند سروتونین می توانند گر گرفتگی های ناشی از یائسگی را تا ۶۰ درصد کاهش دهند. ژل‌ها، کرم‌ ها و روان‌ کننده‌های غیرهورمونی نیز می‌توانند خشکی واژن ناشی از یائسگی زودرس را از بین ببرند.

تحقیق جدیدی که در مجله یائسگی منتشر شده، نشان می دهد، داروی جدیدی ساخته شده که در جهت برطرف ساختن اختلال عصب کنترل کننده رگ ها و از بین بردن علائمی چون تعریق شبانه و گرگرفتگی به کار می رود. این دارو یک داروی غیر هورمونی و بلوکه کننده گیرنده خاصی در مغز است که با گر گرفتگی مرتبط است. از این دارو می توان برای برطرف ساختن گر گرفتگی در زنان یائسه نیز استفاده کرد.

با توجه به این که دلیل بروز یائسگی زودرس شناخته شده نیست، هیچ عمل پیشگیرانه ای نمی تواند برای جلوگیری از بروز این اختلال انجام داد البته می توان از عوارض ناشی از عارضه کم کرد. به عنوان نمونه مصرف بیشتر لبنیات و کلسیم به همراه ویتامین دی می تواند از پوکی استخوان ناشی از یائسگی زودرس جلوگیری کرد.

ورزش نیز از جمله عواملی است که روند سرعت پیری پس از یائسگی را کاهش داده و به سلامت عمومی فرد کمک می کند. به گزارش سیناپرس،مصرف میوه و سبزیجات تازه و مصرف غذاهای سالم می تواند علائم یائسگی زودرس را کم کرده یا ازبین ببرد. مصرف آب زیاد می تواند از خشکی ناشی از کاهش سطح استروژن در یائسگی زودرس کم کند. بهتر است از مصرف غذاهای آلرژی ها در این دوراه پرهیز شود.

باورهای غلط در مورد یائسگی زودهنگام

اختلالات قاعدگی به معنی یائسگی زودرس است: این باور کاملا غلط بوده و عوامل مختلفی می تواند باعث ایجاد اختلالات قاعدگی شود بنابراین مراجعه به پزشک و انجام آزمایش ها و سونوگرافی در صورت نیاز می تواند به تشخیص عارضه کمک کند.

یائسگی یعنی پایان زنانگی: این باور غلط است. عوام تصور می کنند که با وارد شدن در دوره یائسگی حس و میل جنسی در آن ها به اتمام  رسیده و روابط زناشویی اشان تحت تاثیر قرار می گیرد. یائسگی باعث خشک شدن واژن می شود و همین عامل بر روابط جنسی تاثیر نامطلوب می گذارد در حالی که اگر با داروهای مناسب این خشکی واژن از بین روند مشکل تا حد زیادی از بین خواهد رفت.

یائسگی زودرس تنها در دهه سی یا 40 سالگی ایجاد می شود: این باور غلط است موارد نادری نیز وجود داشته که نوجوانانی دچار یائسگی زودرس شدند به همین دلیل شناخت حالت ها و عوامل ایجاد کننده یائسگی زودرس می تواند روند این اختلال را کند یا عوارض آن را از بین برد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: زنان زنان پوکی استخوان افسردگی استرس تخمک شیمی عمل جراحی بیماری سل مشکلات درمان وزارت بهداشت ویتامین سلامت سکته مغزی سرطان مغز درمان بارداری افسردگی دارو مغز دارو لبنیات ویتامین پوکی استخوان سلامت سبزیجات آلرژی پزشک یائسگی زودرس نارسایی تخمدان درمان یائسگی زودرس نارسایی زودرس تخمدان علائم یائسگی زودرس یائسگی زودرس خشکی واژن گر گرفتگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۲۸۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«اگزمای بهاره» چیست و برای مقابله با آن چه باید کرد؟

 گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، «اگزمای بهاره» یک بیماری التهابی است که معمولاً در افراد با آلرژی به گل‌ها و گیاهان شروع می‌شود. در ماه‌های بهار که گیاهان در حال گرده‌افشانی هستند بدن افراد ممکن است واکنش‌های مختلفی به این گرده‌ها نشان دهند، در واقع مواد آلرژی‌زا از طریق خشکی پوست و ترک‌های پوستی وارد بدن می‌شوند و بدن به شکل‌های مختلف واکنش نشان می‌دهد. یکی از واکنش‌ها، اگزمای بهاری است.

در این فصل تنها گرده اقشانی نیست که اگزما یا حساسیت ایجاد می‌کند بلکه چمن، گرد و خاک و حتی میوه‌های فصل بهار، باعث بروز و تشدید علائم حساسیت پوستی و در نتیجه اگزما می‌شوند.

علائم اگزمای بهاره چیست؟

اگزمای بهاره می‌تواند در قسمت‌های مختلف بدن ظاهر شود. علائم اگزمای بهاره معمولاً در دستگاه تنفسی و چشم‌ها مشاهده می‌شوند. برخی از علائم شایع اگزمای بهاره شامل موارد زیر است: سرفه، عطسه، خارش و قرمزی چشم‌ها، آبریزش چشم‌ها، سردرد، خستگی و خواب آلودگی، تنگی نفس، احساس گلو درد و تورم

عوارض اگزمای بهاره چیست؟

برخی از عوارض این بیماری شامل افزایش ترشحات بینی، سرفه، عطسه، چشم خشک و خارش چشم، تورم صورت، خستگی و خواب آلودگی است. در برخی از موارد، اگزمای بهاره می‌تواند به عوارض جدی‌تر مانند آسم منجر شود. در صورت داشتن علائم اگزمای بهاره، مراجعه به پزشک برای تشخیص دقیق و درمان مناسب الزامی است.

چگونه از اگزمای بهاره جلوگیری کنیم؟

برای مقابله با اگزمای بهاره، می‌توانید اقداماتی انجام دهید که به حفظ سلامتی خود و کاهش عوارض این پدیده کمک کند. برخی از راه‌های موثر برای

مقابله با اگزمای بهاره عبارتند از:

استفاده از ماسک تنفسی: استفاده از ماسک تنفسی در فضای با غلظت بالای ذرات گرده گیاهان می‌تواند کمک کند تا ورود ذرات گرده به دستگاه تنفسی را کاهش دهد.

استفاده از تصفیه‌کننده هوا: استفاده از تصفیه‌کننده هوا در منزل یا محل کار، می‌تواند به تصفیه هوای داخلی از ذرات گرده کمک کند.

استفاده از عینک آفتابی: استفاده از عینک آفتابی با فیلتر UV می‌تواند به جلوگیری از ورود ذرات گرده به چشم‌ها کمک کند.

شستشوی منظم لباس‌ها و بدن: شستشوی منظم لباس‌ها و بوسیله حفظ بهداشت بدن، می‌تواند کمک کند تا ذرات گرده روی لباس‌ها و بدن کمتر بماند.

محافظت از خود در فضای باز: در صورت خروج به فضای باز در زمان‌های با غلظت بالای ذرات گرده، استفاده از ماسک تنفسی و عینک آفتابی مورد توصیه است.

با انجام این اقدامات، می‌توانید بهبود سلامت خود را در برابر اثرات منفی اگزمای بهاره تسریع دهید. در صورت داشتن عوارض شدید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • علائم فشار خون بالا
  • راهکارهایی برای عقب انداختن یائسگی در طب سنتی + ویدئو
  • خودداری از کوچ زودرس دام‌ها به مراتع
  • «اگزمای بهاره» چیست و برای مقابله با آن چه باید کرد؟
  • علائم و نشانه‌های مالاریا را بشناسید
  • علائم و نشانه‌های مالاریا (اینفوگرافی)
  • پیری زودرس و سرطان؛ سیگار همه چیز را نابود می‌کند
  • زنان در چه سنی دیگر توانایی باروری نخواهند داشت؟
  • کم‌کاری تیروئید را با این ۳ ورزش جبران کنید
  • یک عامل مهم ابتلا به یائسگی زودرس