Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، افتادگی مثانه مشکلی است که گاه بسیار آزاردهنده می‌شود و حتی بیمار را به اتاق عمل می‌کشاند. مثانه عضوی تو خالی است که وظیفه ذخیره ادرار را به عهده دارد.

مثانه توسط قسمت جلویی واژن حفظ می‌شود. گاهی به دلایلی این دیواره شل می‌شود و مثانه به سمت پایین می‌آید. شل شدن عضلات لگنی باعث بروز افتادگی رحم و مثانه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طور دقیق‌تر اگر عضلات دیافراگم لگنی شل شود، افتادگی مثانه و با شل شدن عضلات لگنی و همچنین رباط‌های نگهدارنده افتادگی رحم رخ می‌دهد که هردو تقریبا یکی‌اند.

در ادامه دکتر طاهره افتخار، فوق تخصص فلوشیپ اختلالات کف لگن و استاد دانشگاه تهران درباره علل بروز این بیماری، راه‌های درمان و شیوه‌های پیشگیری، اطلاعات مفیدی در اختیارتان می‌گذارد.

بیشتربخوانید

برای حفظ سلامت مثانه چه کنیم؟

کدام نشانه‌ها را جدی بگیریم؟

ابتدا بهتر است بگوییم واژن دارای سه قسمت است؛ قسمت قدامی که شامل مثانه و گردن مثانه، قسمت میانی، مربوط به رحم و دهانه رحم (اگر فرد عمل شده باشد همان قسمت سقف واژن) و قسمت آخر که مربوط به روده است. مشکل افتادگی رحم درجات مختلفی دارد، اما ممکن است با نشانه‌های مختلفی بروز کند و بیماران با نشانه‌های مختلفی مراجعه کنند: احساس خروج توده از واژن، اختلال در ادرار کردن، ناتوانی تخلیه ادرار، تکرر ادرار یا بی‌اختیاری ادرار، اختلالات دفع، درد زیر شکم.

چه کسانی در معرض خطرند؟

برخی عوامل، احتمال بروز بیماری را افزایش می‌دهند که از آن جمله می‌توان به:

- زایمان طبیعی (بخصوص خانم‌هایی که تعدد زایمان داشته‌اند.)

- جراحی‌های بزرگ

- بیماری آسم (بیماران آسمی زمانی که دچار تنگی نفس می‌شوند با زور به ناحیه شکم تنفس و مدام سرفه می‌کنند که با این کار فشار روی کف لگن وارد می‌آورند.)

- مشکلات یبوست (این گروه برای دفع، فشار زیادی به داخل شکم وارد یا تنقیه می‌کنند یا مدت طولانی در دستشویی می‌نشینند و دچار مشکلات زیادی می‌شوند که همه این رفتار‌ها احتمال بیرون زدن دیواره خلفی واژن را بیشتر می‌کند.)

- وزن بالا

- ژنتیک (در برخی افراد بافت ناحیه فاشیا به صورت ژنتیک ضعیف است.)

این درد درمان دارد؟

در مرحله اول، تشخیص با معاینه صورت می‌گیرد، اما در مراحل بعد نیاز به آزمایش‌های تکمیلی یا تست‌های خاص مانند تست یورودینامیک یا نوار عصب مثانه است. گاهی نیز ممکن است از ام. آر. آی یا سونوگرافی هم بهره گرفت. نوع درمان به عوامل زیادی بستگی دارد؛ سن بیمار، این که بیماری تا چه درجه‌ای پیشرفت کرده باشد، شرایط سلامت عمومی او و این که به بیماری‌های زمینه‌ای مانند مشکلات قلبی، دیابتی مبتلاست و دارو استفاده می‌کند یا خیر. به طور کلی درمان‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند:

درمان‌های غیرتهاجمی: این شیوه برای زنانی که سن زیاد یا بیماری دیابت دارند یا قبلا عمل قلب باز انجام داده‌اند، استفاده می‌شود.

جراحی: انواع مختلفی دارد. جراحی ممکن است ازطریق شکم یا واژن صورت بگیرد.

کدام شیوه درمان بهتر است؟

بیماری با توجه به شرایط فرد، نیاز به درمان‌های مختلفی دارد. گاه فردی به سطح یک یا دو بیماری دچار است یا تنها دو ماه یک بار با بی‌اختیاری ادرار رو‌به‌رو می‌شود که با مراجعه به فیزیوتراپ درمان می‌شود. ما به بیماری که مشکل خفیفی از افتادگی مثانه دارد، توصیه به جراحی نمی‌کنیم.

اما اگر بیمار بسیار دچار بی‌اختیاری ادرار می‌شود یا یک توده بزرگ بیرون‌زده حس می‌کند که حتی هنگام راه رفتن زخمی می‌شود نیاز به جراحی دارد. درمان بیماری‌های کف لگن نیاز به مهارت زیادی دارد و مهارت جراح در این بیماری بسیار مهم است. گاه متخصصان زنانی که دوره‌های عمومی دیده‌اند، مهارت کافی در درمان ندارند. در ۳۰ درصد موارد به هرحال ممکن است بیماری دوباره برگردد. اما انتخاب نوع درمان در این درصد مهم است.

زایمان طبیعی خطرناک است؟

تروما‌های زایمان‌های واژینال که باعث پارگی زیاد می‌شوند، از عواملی است که خطر ابتلا به بیماری را بیشتر می‌کند. اگر زایمان طولانی یا دور سر بچه بزرگ یا نوزاد وزن زیادی داشته باشد، احتمال بروز بیمار بیشتر می‌شود. البته زنانی که سزارین شده‌اند، هم ممکن است به این بیماری دچار شوند و بهتر است هر فرد برای انتخاب نوع زایمان با توجه به شرایط خود و با مشورت پزشک متخصص شیوه سزارین یا طبیعی را انتخاب کند.

برای پیشگیری چه کنم؟

ورزش‌های کف لگن به پیشگیری بیماری کمک زیادی می‌کنند. ورزش‌ها به طور کلی برای همه افراد مفید و برای افرادی که در گروه پر خطر قرار می‌گیرند، ضروری‌تر است. این ورزش باید توسط متخصص آموزش داده‌شود. برای این منظور به فیزیوتراپ‌های کف لگن مراجعه کنید تا ورزش‌های مخصوص را بدرستی بیاموزید. حمل کردن وزن زیاد خطر ابتلا به بیماری و کاهش این رفتار راهی برای پیشگیری از بیماری محسوب می‌شود. بیماران آسمی یا کسانی که یبوست دارند هم باید جدی‌تر دنبال درمان مشکلات ناشی از آسم و دفع باشند. اگر بیماری بموقع درمان نشود، خطر مرگ و میر ندارد، اما کیفیت زندگی بشدت کاهش پیدا می‌کند.

منبع: جام جم

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت مشکلات مثانه افتادگی مثانه کف لگن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۳۶۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کبد چرب و دردسرهایش

آفتاب‌‌نیوز :

«امروزه در جهان کبد چرب به یک بیماری اپیدمی و همه‌گیر تبدیل شده به طوری که از هر ۱۰ نفر در جهان یک نفربه آن بیماری مبتلاست. در ادامه به بررسی این بیماری خواهیم پرداخت.

کبد چرب چیست؟

بیماری کبد چرب به دلیل تجمع چربی مازاد در کبد ایجاد و اغلب در افرادی دیده می‌شود که اضافه وزن دارند یا چاق هستند. کبد چرب معمولاً در مراحل اولیه آسیبی ایجاد نمی‌کند و علایمی ندارد، اما در صورت بدتر شدن می‌تواند منجر به آسیب جدی به کبد شود.

علت بیماری کبد چرب

کبد چرب می‌تواند ناشی از مصرف زیاد الکل باشد، اما بیشتر افراد مبتلا به این بیماری دچار بیماری نوع غیرالکلی هستند که ناشی از مصرف الکل نیست. عواملی که در ایجاد این بیماری نقش دارد، عبارت‌اند از:

فشار خون بالا

افزایش کلسترول و تری گلیسیرید خون

ابتلا به دیابت نوع ۲

اضافه وزن و چاقی به‌خصوص در اطراف شکم

برخی افراد به دلایل دیگری مثل سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، هپاتیت B مزمن، هپاتیت C مزمن، بیماری هموکروماتوز و عوارض جانبی برخی دارو‌ها به کبد چرب مبتلا می‌شوند.

انواع کبد چرب غیر الکلی

کبد چرب ساده یا استئاتوز (کبد چرب گرید یک): در این مرحله سلول‌های چربی شروع به رسوب در کبد می‌کنند. در کبد چرب گرید یک هیچ التهاب یا زخمی وجود ندارد.

استئاتوهپاتیت غیر الکلی (کبد چرب گرید۲): این مرحله زمانی رخ می‌دهد که تجمع چربی در سلول‌های کبد با التهاب همراه باشد.

فیبروز (کبد چرب گرید۳): این مرحله زمانی اتفاق می‌افتد که بافت اسکار پایدار در کبد و در رگ‌های خونی اطراف کبد وجود داشته باشد. در کبد چرب گرید ۳ کبد می‌تواند به درستی عمل کند.

سیروز کبدی (کبد چرب گرید۴): در این مرحله کبد به درستی کار نمی‌کند و علایمی مانند زرد شدن پوست و سفیدی چشم‌ها و درد مبهم در سمت راست پایین دنده‌ها شروع می‌شود.

علایم کبد چرب

کبد چرب دارای این علایم است:

درد شکم

از دست دادن اشتها

کاهش وزن

ضعف یا خستگی

حالت تهوع

خارش پوست

زردی پوست و چشم

کبودی پوست و خون ریزی آسان

ادرار تیره‌رنگ

تغییر رنگ مدفوع

تجمع مایع در شکم (آسیت)

تورم پا‌ها

خوشه‌های قابل مشاهده از رگ‌های خونی زیر پوست

بزرگ شدن سینه در مردان

سرگیجه

درمان و پیشگیری

درمان کبد چرب بستگی به علت آن دارد، بعضی از انواع آن ممکن است نیازی به درمان نداشته باشد. اصلاح سبک زندگی علاوه بر درمان می‌تواند باعث پیشگیری از این بیماری شود.

اجتناب از مصرف الکل و دیگر مواد سمی: پرهیز از مصرف الکل، ضروری‌ترین بخش کنترل کبد چرب الکلی است. همچنین بیماران باید از مصرف دارو‌هایی مثل کورتیکواستروئید‌ها که باعث آسیب به کبد می‌شود، اجتناب کنند.

رژیم غذایی: رژیمی با چربی تعدیل شده برای پیشگیری از کبد چرب توصیه می‌شود.

کاهش وزن: کاهش وزن می‌تواند باعث کاهش مقدار چربی جمع شده در کبد شود.

ورزش: ورزش منظم برای بهبود این بیماری، مفید و روشی مناسب برای کاهش کلسترول و تری گلیسیرید خون است.

دارودرمانی تحت نظر پزشک: دارو‌هایی که برای درمان مقاومت انسولین استفاده می‌شود، می‌تواند مفید باشد.

گیاه خار مریم (Milk Thistle): خار مریم گیاهی است که برای درمان بیماری‌های کبدی استفاده و باعث افزایش تولید آنزیم‌های آنتی اکسیدانت می‌شود که به کبد برای شکستن و دفع مواد سمی کمک می‌کند. همچنین این گیاه ممکن است باعث افزایش تولید سلول‌های کبدی جدید شود. البته مصرف آن باید تحت نظر پزشک باشد.

برای بیمارانی به بیماری کبد چرب گرید ۲ مبتلا هستند، بهترین راه درمان، تغییر سبک زندگی است. با خوردن غذا‌های کم چرب و افزایش فعالیت بدنی می‌توانید بیماری خود را درمان و هر چند وقت یک بار با پزشک متخصص مشورت کنید.»

منبع: روزنامه خراسان

دیگر خبرها

  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • علائم فشار خون بالا
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • کشف داروی جدید برای درمان بیماری MS (فیلم)
  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • برای خلاص شدن از آلرژی‌های بهاری چه کنیم؟